Nicolette Korteling-Kool

Sieraad Ontwerper

Over Mij

Als sieraadontwerper, die opgeleid is aan de kunstacademie van Maastricht, vind ik het heerlijk met mijn opdrachtgevers ideeën te ontwikkelen. Daarbij gebruik ik mijn creativiteit en vakmanschap om tot een bijzonder sieraad te komen.

Met meer dan dertig jaar ervaring staan mijn ontwerpen garant voor kwaliteit en originaliteit. Een sieraad dat bij de persoon past en dat met veel plezier gedragen wordt geeft een extra accent aan de eigen persoonlijkheid. Draagbaarheid en exclusiviteit zijn voor mij de voornaamste uitgangspunten. Mijn inspiratie haal ik uit het gesprek met de opdrachtgever, die het sieraad gaat dragen.

Daarnaast is de natuur een belangrijke bron van ideeën. Dit zie je bijvoorbeeld bij de nestringen. Ook de materialen: goud, zilver, stenen en diamanten van hoge kwaliteit, vormen een inspiratiebron. Naast het werken in opdracht, waarbij ook oude sieraden worden omgewerkt tot een geheel nieuw, eigentijds sieraad, werk ik ook voortdurend aan vernieuwing van mijn collectie. Dit nieuwe werk toon ik ieder najaar op een druk bezochte expositie.

Ik werk veel in opdracht. Ieder stuk is dan ook uniek en helemaal met de hand gemaakt! Tijdens het gesprek voorafgaand aan de definitieve opdracht luister ik goed naar de klant. Naast de wensen en ideeën die de klant zelf aandraagt maak ik zo nodig gebruik van voorbeelden en foto’s. Zo krijg ik een duidelijk beeld van wat de opdrachtgever echt wil. Dat de klanten tevreden zijn blijkt uit de enthousiaste reacties. En eenmaal de weg gevonden komt men regelmatig terug naar mijn atelier om de nieuwe ontwikkelingen te volgen of om weer iets nieuws te laten maken.

Ik vind het heel fijn om te horen hoe blij ze met hun speciale sieraden zijn en welke enthousiaste reacties ze uit hun omgeving krijgen. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken om kennis te maken met mijn werk en de verdere mogelijkheden of belt u voor een uitnodiging voor de expositie.

Nicolette Korteling-Kool (Rijswijk (ZH))

Diamantring 66 5629GS

Eindhoven Tel. 040-2417240

Opleiding:

Stadsacademie voor Beeldende Kunsten, Maastricht: 1972 – 1978 – MO Handvaardigheid, 1975 – afdeling edelsmeden, 1978

Sinds 1978 werkzaam in eigen atelier.

Docent edelsmeden aan creativiteitscentrum te Geldrop, 1978 – 1983

Parttime docent onderwijs van 1978 tot 1990 Vanaf 1990 uitsluitend werkzaam als zelfstandig edelsmid/sieraadontwerper.

Deelnemer aan diverse kunstbeurzen:

– Artifact, Brugge (B), 2006 en 2007

– Sieraad, van 2002 tot 2010

– Meesterlijk, 2009, 2010

Recente exposities, o.a.:

– Galerie 3G, Sittard, vanaf 2010

– Interart, Heeswijk-Dinther, onder andere 2009

– Beeldentuin de Hullu, Gees (Dr), 2003, 2009

– Galerie Govert van Dijck, Bergen Op Zoom, 2008

– Galerie het Weefhuis, Nuenen, sinds 2001

– Design Yard, Dublin, 2002-2003 Werk in stock: CODA-museum, Apeldoorn, sinds 2007